2009.01.31-én szombaton Komédia Kocsmánkba látogat Dolák-Saly Róbert, melyben megcsodálhatják sziporkázó jelenségét. Mert Ő egy igazi jelenség. Egy személyben több komikus karakter is. Bár komoly zenei hátteret tudhat maga mögött, mégsem azzal aratta legnagyobb sikereit.
Zenei pályafutása 1976-os és ’77-es Omega turnéval kezdődött , ahol Ő volt az egyszemélyes „elő-zenekar”, majd megnyerte az 1980-as „Pulzus” nevezetű tehetség kutató versenyt. Ettől számítva lett tehetséges.
Bár zenei pályafutását erősen befolyásolta az a körülmény, hogy nem volt hajlandó követni a lemezkiadó társaságok irányelveit. Alkotásait túl „intellektuálisnak” tartották, és Őt mindig tanácsokkal próbálták ellátni, de ezeket makacsul elutasította, mondván, „ha lemezen nem jelenhetek úgy meg, ahogy én szeretném, akkor dalaim egy életre köztem maradnak".

Pályafutása egyik meghatározó területe a mai napig működő L’art pour L’art társulat, amivel hatalmas ismertségre tett szert. Ki ne ismerné pl. a „Farkas a mezőn”-t, mely a TV-ben és színházakban is évekig porondon volt.

Alap elve: " Nem traktálni senkit a filozófiámmal."
Persze ha a fentiek ellenére megkérdezitek tőle mi szeretett volna lenni, azt fogja mondani, hogy ..”kutya”…

 

Szerző: komediakocsma  2009.01.08. 17:53 Szólj hozzá!

Címkék: kocsma komédia róbert dolák saly boborján ödönke

A bejegyzés trackback címe:

https://komediakocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr47865825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása